soulbeauty

Varm eller kall?

Kategori: Allmänt

 

Alla färger finns i både varma och kalla nyanser. Kalla färger är baserade på blått och silver och varma färger är baserade på gult och guld.

Årstidsanalyserna enligt 1980-talet tycker jag personligen känns lite förlegat idag. Jag förespråkar ett friare tänkande då det gäller ens personliga färger. För mig är det viktigast att ta reda på om personen är varm eller kall. Efter det tar jag reda på om de är tydligt varma eller kalla.

Låt mig förtydliga detta. Om du tänker dig en skala där varmt ligger längst ur i ena änden och kallt ligger längst ut i den andra och neutral ligger i mitten. Så kan man hamna var som helst på denna skala. Är du längst ut på den varma skalan, det vill säga att du har både hår, hud och ögon som är tydligt varma, då passar du bäst i tydligt varma färger på hårfärg, kläder och makeup. Är du däremot svår att avgöra om du är varm eller kall, är du mer neutral, försök dock ändå lista ut om du ligger mot den varma eller kalla skalan.

Jag ligger på den varma skalan mot neutral.

Personligen använder jag mig därför av olika färger på min makeup och kläder beroende på vad jag ska göra den dagen. Vill jag bara se sund, fräsch ut och framhäva mina personliga färger? Då använder jag mig av mina varma favoritfärger. Har jag däremot ett uppdrag jag skall utföra, där det är viktigt att mitt budskap går fram, använder jag mig av en lite kallare färgskala.

Då jag är både mjuk och tillhör den romantiska kroppstypen blir gärna helhetsintrycket för ”mesigt” om jag klär och sminkar mig enligt detta. Färger betyder mycket för hur du uppfattas och jag upplever det som att en litet kallare färgskala ger mig en tydligare struktur i rätt sammanhang.

 

Vid filminspelningar är ett trick att använda sig av varma nyanser på den som skall framstå som lite mjukare och snällare och gärna kallare färger på den som skall framstå som lite hårdare i karaktären. Därför kan det vara viktigt att tänka på sitt val av färger vid olika tillfällen. Jag uppfattar ofta att personer med en romantisk kroppstyp och är varma inte trivs med att enbart använda varma färger. Personligen tror jag att det beror på att de helt enkelt känner att helhetsintrycket blir för ”snällt” utan att de egentligen kunnat sätta ord på vad som inte känns bra.

 

 

När du provar fram om du är varm eller kall, ställ dig vid en spegel, osminkad, där du har dagsljus och lägg något plagg nära ansiktet prova med gul underton och blå underton och jämför resultaten.

 

Rätt nyans kan sudda bort många år från ditt ansikte.

Makt

Kategori: Inre skönhet

Vi har makten att låta bli det som vi mår dåligt av.

Vill ha

Kategori: Allmänt

"Träskor" från swedish hasbeens