Färger och hur de påverkar oss

Inredning / Permalink / 1
När det gäller vårt hem, så är det första jag rekommenderar att rensa i röran. Ett rörigt hem gör det svårt att finna ro där, och DU varför ska du ha saker där som du inte tycker om? Det tar bara din energi. GÖR DIG AV MED DOM!
Så då kan vi börja med hur färger påverkar oss. 
RÖD: Piggar upp oss, aktiverar oss. Så undvik alltför stark röd och för mycket av den färgen om du söker lugn o ro i ditt hem.
ORANGE: Är en välkomnande, glad och social färg. Väcker varma känslor och en stämning av glädje.
GUL: Gult höjer livsandarna, bra om du behöver bli mer kreativ.
GRÖN: Står för balans, bra om du behöver känna mer trygghet i livet. Har ven en lugnande effekt, så om du vill ha ett aktivt liv så använder du grönt med försiktighet. Grönt sägs ge tröst vid sorgearbete eller relationsproblem. Lime däremot står för friskhet och nytänkande.
BLÅ: Kan vara bra att använda om du känner att du saknar tålamod och alltid har bråttom. Har du lite energi så är det bra att undvika blått, då det har en lugnande effekt.
LILA: Lila sägs stärka din konstnärlighet och din intution. Den sägs även minska nervös oro.
ROSA: Står för glädje och optimism.
GRÅ: Se upp med för mycket grått om du är självkritisk.
Man kan även läsa mer om de olika chakrafärgerna och hur du kan jobba med dessa i min bok: Själens sanna önskan som du kan beställa HÄR
Men kom ihåg!! Det är alltid du som är expert på ditt liv och du som sitter inne med sanningarna för just dig. Låt dig inspireras men känn alltid in hur färgerna får just dig att må. Lycka till!!!
 
 
#1 - - Pernilla:

Jätte intressant det här vill jag verkligen lära mig mera om!

Svar: Tack! Du får hålla utkik här på bloggen, det kommer att komma upp datum för kurser så du får lära dig mer.
Marina Thorzelius

Till top