soulbeauty

På trumresa i Agersta, utsänd av Veckomagasinet

Kategori: Allmänt

På uppdrag av Veckomagasinet var jag igår kväll på trumresa med MariaTherese Bohman Agerhill i Agersta. Vi var ett gäng kvinnor i våra bästa år som samlades för att få vara med om detta. Det började med att MariaTherese pratade lite om shamanism.

Vi fick bland annat  veta att shamanismen kommer från Sibirien från början och att Schaman betyder den som vet, medicinman.

Jag tycker att det är väldigt spännande med all urbefolkning. De sitter ju inne med väldigt mycket kunskap om just naturen och jag tror att vi har väldigt mycket att lära från dem. En glädjande nyhet idag var ju i alla fall att de svenska ekologiska äggen riskerar att ta slut nu till påsk, för att fler och fler börjar handla ekologiskt och närproducerat. Alltid ett litet steg på vägen hur vi behandlar vår Moder Jord.

 

Vad vi har i Sverige så är det ju Samerna som jag är säker på att vi skulle kunna lära oss massor om just att leva nära vår natur av dem.

 

Åter till trumresan. Det är en väldigt häftig upplevelse, ljudet från trumman får verkligen hela kroppen att vibrera. Det är en helande resa man gör. Jag har hittills inte träffat någon som inte har en positiv upplevelse av att få vara med på en trumresa. Det blir en mycket djupare upplevelse, än en vanlig meditation. Så har du hittills inte provat på att vara med om en trumresa så kan jag varmt rekommendera det.

 Här kommer MariaTheres egna ord om trumresan:

Trumresa är ett kraftfullt sätt att meditera. Shamanerna har använt trumman i många tusen år för att resa in i sig själv och för att skapa kontakt med andevärlden.

Trumman är väldigt helande då vibrationerna från trumman får våra energier i balans eftersom vattnet i vår kropp börjar vibrera och blockeringar och låsningar löses upp. Trumman påminner dessutom om hjärtljudet vi hörde som foster från mammas mage. 

MariaTherese som främst jobbar som medium och healer har även skrivit boken, Väck din mediala sida. Hon arbetade tidigare med shamanismen innan hon gick en medium utbildning, och har nu börjat att ta upp trumresor igen.
 

KOMMENTARER:

  • Britt-Mari Stacksjö säger:
    2014-04-19 | 10:01:02

    Trumresa är en underbar upplevelse. Mycket bättre än massage, då man inte får ont efteråt. Resan försätter dig i ett meditativt tillstånd. Både kropp och själ mår bra. Tack Maria Therese för allt du gör!

Kommentera inlägget här: