Att balansera halschakrat

Allmänt / Permalink / 0
Jag fascineras väldigt mycket av våra chakran, våra energihjul, vad de står för och hur vi själva kan balansera dem. 
 

Halschakrat sitter precis som det låter i halsen. Det associeras med kommunikation och att uttrycka sig själv. Att våga stå upp för sig själv och uttrycka sina önskningar och sina gränser för vad som känns ok.

En person med balanserat/ öppet halschakra har lätt för att kommunicera och uppfattar att den blir lyssnad på. De har också förmågan att lyssna på och ta in andra människor liksom som att kunna uttrycka sin egen personlighet. De ställer rimliga krav både på sig själva och andra.

En person som däremot har obalans/ stängt halschakra har lätt att baktala andra och gilla att skvallra. De pratar gärna också för mycket och är sämre på att lyssna till andra. De kan också visa sig så att du har svårt att säga ifrån när någon kliver över gränser.

 

För att balansera halschakrat så är det bra att få i sig mycket vätska för att rensa upp i halschakrat. Att suga på mentol/ pepparmint tabletter har även det en läkande effekt. Att omge sig med turkosa/ blå färger har även det positiv effekt.

Sjung med i dina favoritlåtar som får dig att känna glädje, sjung i kör, meditationer med mantran, att gå på meditationer med trumma, crystal bowls är bra. Likaså att alltid tala sanning, att uttrycka det som är ditt sanna jag.

 
Allt från Indiska
Till top