soulbeauty

KLÄ DIN SJÄL - FÄRGER

Kategori: Allmänt, Klä din själ

Det här med färger. De påverkar oss mycket mer än vi tror. Dels så har vi skönhetsaspekten på dem. Att använda oss av rätt färger för just oss kan trolla bort år och kilon från oss. De hjälper oss att lyfta fram våra egna färger och få oss att se mycket piggare ut. I det här är färger på kläder, hår, smycken och makeup som gör allt detta. Sen har vi den psykologiska aspekten, hur vi påverkar andra med de färger vi bär. Och sen den delen som också är väldigt intressant, chakrans färger och hur vi påverkas själva av de färger vi bär. 
 
Om vi först tar det här med varma och kalla färger. Jag anser att det är jätteviktigt att veta om vi klär i varma eller kalla färger då det faktiskt påverkar vårt utseende jättemycket. Och när vi känner oss vackra så höjer vi glädjeenergin i oss själva, vilket är jätteviktigt både för oss själva och vi påverkar även andra med detta. Så att det skulle vara ytligt att bry oss om vårt utseende säger jag är skitsnack. Det är jätteviktigt för oss själva och vår energi och detta gör att vi påverkar även vår omgivning positivt!
 
Jag gillar inte den gamla tidens årstidsanalyser då man delar in i höst, vinter, vår och sommar. Det är alldeles för trångsynt för mig. Jan använder mig av en skala där du har varm längst ut åt ena hållet och kall åt det andra. I mitten har du neutral. Så beroende på vart du ligger på skalan så väljer du färger därefter. Om du ligger allra längst ut åt något håll, så är färgvalet som viktigast.
När man avgör vart på skalan man ligger så tittar man på ögonfärg, hudton och din naturella hårfärg.
Här kan du se bilder på varma respektive kalla fäger. Återkommer med de neutrala färgerna.
Varma färger
 
Kalla färger
 
Kommentera inlägget här: